Artiesten


Bo Spaenc

artistieke leiding

Bo Spaenc schreef muziek voor theater, dans, televisie en film. Hij werkte samen met o.m.: F. Van Passel, R. Servais, L. Perceval, N. Kortekaas, S. Coninx, S. Crets, D. Tanghe, R. Sian, de broers Maillard, J. Roets, S. Lernous, D.Deruddere,...

Vanuit zijn rijke ervaring als componist en muzikant groeide de goesting om zelf muziektheater te maken. Met voorstellingen als ‘Duikbadvisballerinaprinses’, ‘Dikke Taarten’ en ‘Cinema Volum’ veroverde hij een eigen plek binnen het jeugdtheaterlandschap. Begin 2008 richtte hij een nieuw muziektheatergezelschap op DE KOLONIEMT. Hiermee maakt hij origineel en integer muziektheater: CINEMA RETRO, GEEN SPIJT, MENEER GRIJS, RAAM, STANLEY, BEGIN, LAP, SCATTIWHATTI, PIA MADRE, UMM, RUDY! … Bij DE KOLONIEMT is hij artistiek leider, componeert hij muziek, bedenkt muziektheatrale concepten, coacht en geeft muzikale leiding bij de voorstellingen.

Chris Snik

theaterkostuumontwerpster, styliste, scenograaf

Geeft les en ontwerpt kostuums en poppen voor theater en film. Chris ontwierp bij DE KOLONIE MT de kostuums voor PIA MADRE en zal dat ook doen voor REGINA, DELIRIUM en DE WOORDENAAR

Filip Peeters

poppenmaker & -speler, vormgever

Filip werkt al bijna 20 jaar als freelance decorontwerper-poppenmaker en acteur-poppenspeler voor theater, o.a. bij figurentheater Ultima Thule, Het Paleis, FroeFroe, Sidi Larbi Cherkaoui en voor film en televisie (Bumba, De Grote Boze Wolf show,...). Voor DE KOLONIE MT maakte hij de poppen voor UMM en werkt hij mee aan YEMMA, DE DUIKBADVISBALLERINAPRINSES en MANNEKE TAP.

Geert Waegeman

muzikant, componist

Multi-instrumentalist en componist. Werkte samen met Gorki, Bart Peeters, Neeka,... Bij DE KOLONIEMT werkte hij mee aan GEEN SPIJT, MENEER GRIJS en RUDY. Werd verschillende keren genomineerd voor de Zamu-Awards. Vaste waarde in het muziektheater-gezelschap ‘Braakland/Zhebilding’. De komende jaren is hij hier te horen in o.a. DE WATTMAN en BREEK HET MAAR AF.

Herman Houbrechts

grafisch vormgever

Van boekencover tot platenhoes, onder de naam Beeldzorg drukt Houbrechts er zijn stempel op met sterke belettering en contrasterend kleurgebruik. Is ook huisstijlleverancier van talloze culturele organisaties en is vormgever voor uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen. Sinds 2014 ook voor DE KOLONIE MT .

http://www.hermanhoubrechts.be

Jan Blieck

muzikant

Freelance muzikant bij bands als 2Takt, Bazaaar, Soul Sucker en Triggerfinger. Zorgde samen met Bo Spaenc en Dieter De Mits voor de live foormuziek bij MIRANDA op Theater aan zee en zal vaker te horen zijn bij de DE KOLONIEMT in EEN MELODIE VAN IJZER EN STAAL, DE DUIKBADVISBALLERINAPRINSES en MUZIKMEKANIK.

Osama Abdulrasol

componist, muzikant

Voor het eerst bij DE KOLONIE MT te gast in de productie UMM, een samenwerking die met plezier vervolgd wordt in de nieuwe voorstelling YEMMA. Osama is thuis in zowel de Westerse als de Oosterse muziek en streeft in zijn oeuvre naar een kruisbestuiving tussen de twee. Hij kreeg hiervoor in 2013 de cultuurprijs van de stad Gent. Hij speelde o.a. met de Filharmonie, het Vlaams Radio Orkest, Dick Van der Harst, Les Ballets C de la B en Sidi Larbi Cherkaoui.

Steven Brys

vormgever

Ontwerpt ruimtes en licht voor dans, theater, cabaret, figurentheater, tentoonstellingen, enz. Hij werkt ondermeer samen met de Koe, tg Stan, Dood Paard, Laika, Theater Stap, Theater Zuidpool, Toneelhuis. Verzorgde voor DE KOLONIE MT de vormgeving voor PIA MADRE en UMM en zet dit verder in meerdere nieuwe producties o.a. ONZEN HELD, DE WATTMAN en REGINA. Wordt vaste vormgever voor DE KOLONIE MT.

Annelore Stubbe

actrice, regisseur

Studeerde aan het Herman Teirlinck Instituut en acteerde o.a. bij Stefan Perceval in HetPaleis en in regie van Dirk Opstaele bij Ensemble Leporello. Bij dit laatste huis maakte Annelore samen met Mieke Laureys meerdere producties waaronder Verkapt en onversneden, een voorstelling waar Bo Spaenc meteen enthousiast over was en waardoor hij hen uitnodigde voor een samenwerking bij DE KOLONIE MT.

Benjamin Van Tourhout

regisseur, auteur, acteur

Regisseerde DE KOLONIE MTproducties SCATTIWHATTI, UMM en HERTEHART. Hij maakte jarenlang deel uit van Toneelgroep Ceremonia/Eric De Volder en is momenteel artistiek leider van toneelgroep Nunc.

Bram Vandeveire

fotograaf

Maakt unieke portretten van DE KOLONIE MT– artiesten. Werkt o.a. voor galerijen en het Festival van Vlaanderen, is coördinator en gastprofessor bij KASK in Gent en is freelance fotograaf en videotechnicus.

Bruno De Groote

muzikant, componist

Gitaarheld die zich eigenzinnig een weg baant doorheen blues, jazz, Oosterse en zigeunermuziek, avant-garde, klassiek en big bands. Tourde nationaal en internationaal met o.a. Raymond van het Groenewoud, Roland & El Fish, Axelle Red, Pieter Embrechts, Orkestra Tanguedia en Lady Linn. Freelance muzikant-componist bij verschillende theaterproducties van de Kopergietery, Compagnie Kaiet en FroeFroe. Is de helft van het De Groote-Faes Duo waarmee hij in ’14 de CD En route uitbracht.

Bruno Vanden Broecke

acteur, auteur

Acteert in film en theater en zette befaamde personages neer in TV-series als Het eiland en Safety First.  Hij maakt theater bij o.m. theatercollectief SkaGeN en De Koe en nam tussen het acteren door een plaat op: Halfweg. Bij DE KOLONIE MT kan hij zijn liefde voor woord, klank en muziek botvieren in DEWOORDENAAR, met tekst die hij zelf schrijft.

Daphne Laquière

actrice, regisseur, spelcoach

Creëerde en speelde in ’99 met Bo Spaenc De duikbadvisballerinaprinses en later ook Dikke taarten met hun gezelschap De Vikingen. Acteerde bij o.a. bij FroeFroe, HetPaleis en regisseerde bij Theater Stap Tu’tu (genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs 2007) en Zoent. Bij de recreatie van De duikbadvisballerinaprinses voor DE KOLONIE MT staat Daphné in voor het concept, de kostuums en de spelcoaching van de jonge acteurs.

Dimitri Duquennoy

acteur, regisseur, auteur

Veelzijdig acteur en auteur die zijn sporen verdiende bij heel wat theatergezelschappen (o.a. Walpurgis, NTG/KVS/ Het Toneelhuis, Bronks en FroeFroe) en op TV. Voor DE KOLONIE MT speelt hij mee in HERTEHART en werkt hij als coach mee aan ONZEN HELD en MUZIKMEKANIK.

Erik Vlaminck

auteur
Maatschappelijk geëngageerd roman- en theaterschrijver. DEWATTMAN wordt zijn Tweede theatertekst voor DE KOLONIE MT. Doorbraak bij een ruim lezerspubliek kwam er in 2008 met Suikerspin en in 2011 met Brandlucht. In 2013 verscheen de novelle Miranda van frituur Miranda, een tekst die hij nadien bewerkte voor DE KOLONIE MT en gespeeld werd op Theater aan Zee in 2014. 

Frauke Mariën

danseres, muzikant, choreograaf

Frauke Mariën studeerde hedendaagse dans aan PARTS in Brussel en hobo en viool aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze is freelance actief als danseres, muzikante en choreografe. Nauw verbonden aan Compagnie Mossoux-Bonté en Ann Van den Broek/ WArd/waRD. Werkte samen met Maria Clara Villa Lobos, Louise Chardon, Barre Weldaad, Keskie.e.space en Charleroi-danses waarvoor ze tourt met Kiss & Cry, een voorstelling van Michèle-Anne De Mey en Jaco Van Dormael. Frauke doet aan ‘danse verticale’, dansen op muren, bij de franse compagnies In-Senso en 9.81 en wie weet ook in ‘MuzikMekanik’ van DE KOLONIE MT.

Gaetan La Mela

percussionist

Vooral thuis in hedendaagse muziek. Behoort tot de vaste kern musici bij het HERMESensemble en is lid van Belgian Brass. Voor het HERMESensemble realiseerde hij solo-optredens met muziek van o.a. Kaija Saariaho en Salvatore Sciarrino. In DEWOORDENAAR speelt hij percussie live op de scène.

Gwen Cresens

muzikant

Bij DE KOLONIEMT speelde Gwen accordeon en bandoneon in CINEMA RETRO en CINEMA VOLUM. Werkte o.a. met de Filharmonie, Brussels Philharmonic, Rotterdam Philharmonic, Métropole Orkest NL, theatergezelschappen (les Ballets C de la B, LOD, Braakland/ZheBilding...) en artiesten (Wannes van de Velde, Tom Barman, Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, Arno, Luciano Pavarotti…) Eigen ensembles: Orquesta Tanguedia, Papillon.

Han Stubbe

componist, muzikant

Klarinetspeler en medecomponist bij DAAU. Maakt muziek voor (muziek)theater- en dansproducties zoals bij Thierry Smits, Benjamin Verdonck/Toneelhuis en Braakland/Zhe Building. Voor DE KOLONIE MT speelt en improviseert hij live mee in YEMMA.

Hassan Boufous

zanger

Hassan is autodidact in Arabische gezangen en vocaal soefi -werk. Zong de sterren van de hemel in DE KOLONIEMT-productie BEGIN en werkt voor ‘t Arsenaal en Grain de la Voix.

Hughuette D'

costumière

Kostuums, grime en props bij STANLEY, LAP, RUDY en SCATTIWHATTI. Werkt al jaren als styliste en kostumière voor film- en theaterproducties. Vaste kostumière van Peter De Graef en zal ook andere KOLONIE MT producties aankleden.

Isabel Voets

tekstwerk

Isabel Voets studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Ze maakte radiodocumentaires voor ‘Piazza’ en ‘Alaska’ op Radio 1. Nadien werkte ze als programmamedewerker voor Donna, Canvas en Klara. Sinds 2008 levert ze freelance tekstwerk voor DE KOLONIEMT. Haar eerste muziektheatertekst voor kleuters was LAP. Momenteel werkt ze aan het script van ONZEN HELD.

Isabella Di Venosa

zangeres

Met een Italiaanse vader en een Griekse moeder, kende Isabella als kind al de volksmuziek van deze landen. Daar heeft ze later haar specialisatie van gemaakt: traditionele liederen brengen met natuurstem, een zangwijze die ze ook in TWEE ZIELEN van DE KOLONIE MT zal hanteren.  Ze zong o.a. bij Karo, een ensemble dat hedendaagse electro-akoustische muziek maakt en werkte met Bo Spaenc samen voor de score van de film Osveta en voor Mo-Pah, een project waarin de natuurzangstem centraal stond.

Jan Bijvoet

acteur, coach

Jan Bijvoet startte begin de jaren ’90 bij het voormalige NTG en stapte nadien over naar Ceremonia, het gezelschap van wijlen Eric De Volder. Maakte deel uit van de Blauwe Maandag Cie en het Toneelhuis met o.a. Ivanov, L. King of Pain, Asem, De Krippel Sinds 2005 behoort Jan Bijvoet tot de artistieke kern van Theater Zuidpool. Werkt ook voor film en televisie, o.a. in The Broken Circle Breakdown, Van Vlees en Bloed. Coacht de makers van DELIRIUM voor DE KOLONIE MT.

Jo Jochems

acteur

Unieke jeugdtheaterman, sterke verteller met een komische kracht. Bedacht en speelde al voorstellingen bij Bronks, Studio Orka, Laika en bij DE KOLONIE MT de voorstelling ONZEN HELD.

Kristien Arras

actrice, regisseur

Occasionele spelcoach bij LAP en binnenkort actrice in BIZAR. Uitgebreide theatercarrière (oa KNS A'pen, Het Toneelhuis, Blauwe Maandagcompagnie) en een massa acteerervaring voor TV en film (oa De Zaak Alzheimer, Witse). Spel-spraakdocent aan Artesis hogeschool Antwerpen.

Leen De Veirman

zangeres, actrice

Zang en actrice bij Lap. en in de nieuwe productie HERTEHART. Werkte vaak samen met theatermaker E. De Volder en componist D. Van der Harst (Toneelgroep Ceremonia, LOD). Diep in het bos, Vadria, Zwarte Vogels in de bomen, Brand, Au Nom Du Père, Het Lichaam... Behoort ook tot de vaste spelerskern van Toneelgroep Nunc. o.m. Je suis une étoile, Triphonia, Zwerfkei, Het Geslacht Borgia, Twee Kweenen,...

Lottie Hellingman

actrice

Nederlandse actrice die het theater afwisselt met televisierollen en werk op de filmset. Haar doorbraak als filmactrice kwam er in ’99 met Missing Link. Ze werd genomineerd voor een Gouden Kalf-prijs voor beste vrouwelijke bijrol in De Storm. Haar musicalkwaliteiten ( Bontekoe, Blood Brothers, Miss Saigon) brachten haar zelfs tot op Broadway en binnenkort is ze bij DE KOLONIE MT te zien naast Peter De Graef in TWEE ZIELEN.

Lucas Van Den Eynde

acteur

Bijzonder veelzijdig acteur, die zowel in het theater als op televisie zijn strepen verdiende. Werkte o.m. met de Blauwe Maandag Compagnie, Het Toneelhuis, 't Arsenaal en de KVS. In 1998 kreeg hij de Arlecchino prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol van het Nederlandse theaterseizoen voor zijn prestaties in de Shakespeare-bewerking Ten oorlog. Op TV bekend van Morgen Maandag, In de gloria, Het eiland en Van vlees en bloed. Daarnaast zette hij een succesvolle Daens neer in de gelijknamige musical en gaf hij een stem aan meerdere tekenfilmpersonages. Bij DE KOLONIE MT speelt hij BREEK HET MAAR AF, een nieuwe tekst van Peter De Graef, gëinspireerd door Wannes Van De Velde.

Marc Maillard

regisseur, schrijver, poppenspeler, vormgever

Heeft met zijn gezelschap FroeFroe bakken ervaring in het creëren van beeldende voorstellingen waarin acteurs en poppen de scène delen. Eigen tekstcreaties en bewerkingen van klassiekers zoals Ubu (met muziek van Bo Spaenc) en Macbeth krijgen bij hem steevast een ondeugend stout karakter en een anarchistische inslag. Livemuziek speelt bij FroeFroe vaak een hoofdrol, zoals o.m. in Tropoi (geselecteerd voor Theaterfestival in 2013) en in de nieuwe coproductie van DE KOLONIE MT met FroeFroe, EEN MELODIE VAN IJZER EN STAAL.

Mark Van Denesse

lichtontwerper, vormgever

Realiseert lichtontwerpen voor theater, opera en dansvoorstellingen o.a. voor Theater Zuidpool, Het Paleis, NTGent, Staatsoper Hamburg, Toneelgroep Amsterdam, Munchener Kammerspiele, Olympique Dramatique, Ro Theater, Laika, Lazarus, Staatsoper Stuttgart, Thalia theater Hamburg. Hij werkte o.a. met Luk Perceval, Johan Simons, Dimiter Gotscheff, Jan Decorte, Josse De Pauw en Gerard Jan Rijnders. Voor DE KOLONIEMT vormgeving en lichtontwerp bij deWattman.

Mathias Coppens

muzikant, componist

Mathias Coppens studeerde piano,orgel en compositie. Zijn composities werden uitgevoerd door o.a. ‘I solisti del vento’, Octopus Kamerkoor, Bl!ndman, Brussels Philharmonic… Stichter en bezieler van het Klavierfestival dat zijn eerste editie kende in Amuz (Antwerpen), behoort tot de kern van het componistencollectief rond ensemble Five. Componeert muziek bij REGINA.

Mieke Laureys

actrice, coach

Voor het grote publiek bekend door rollen in Thuis, Zone Stad en Flikken. Door theaterliefhebbers opgemerkt als actrice bij o.a. Abattoir Fermé en Leporello. Onder de vleugels van dit gezelschap maakte ze met Annelore Stubbe de twee voorstellingen Twee meisjes en een schurk en Verkapt en onversneden, beide zo fysiek en muzikaal dat een samenwerking met DE KOLONIE MT voor de hand ligt.   

Mohamed Amin Benamraoui

regisseur, scenarist

Kwam midden in de jaren ’80 vanuit Marokko naar Brussel en studeerde er film bij Thierry Zeno. Creëerde de kortfilms Awssar, Kif Kif en het prijzenwinnende Sellam et Demetan. Mohamed is de regisseur van de eerste langspeelfilm in Berbers dialect ‘Adios Carmen’. Filmcoach bij DE KOLONIE MT voor YEMMA.

Nabil Benabdeljalil

componist, muzikoloog, pianist

Reist met zijn ensemble Zakharif doorheen culturen en genres zoals jazz, Arabische muziek en klassieke muziek uit de Romantiek en de 20ste eeuw. Hij creëert muziek voor de voorstelling YEMMA.

Nadia Abdelouafi

actrice, regisseur

Veelzijdig theatermaakster: speelde op de scène o.m. bij Woestijn 93, Luxemburg, BRONKS en KVS, enin films (De hel van Tanger, Hitler/Harrara), regisseert (Wraak, mijn nooit gelezen brief) en werkte mee aan sociaal-artistieke projecten bij Malpertuis. Actrice in YEMMA van DE KOLONIE MT.

Nico Sturm

acteur, coach

Energiek en alomtegenwoordig acteur op de scène, in film en televisie. Stond o.m. in producties van BRONKS, HetPaleis, De Koe, Toneelhuis en Stan, speelde mee in TV-series als De smaak van De Keyser en Van vlees en bloed en presenteert ook op Ketnet.

Coach van Bruno Vanden Broecke in de productie 'deWoordenaar'.
Peter De Graef

acteur, regisseur, auteur, artist-in-residence

Peter De Graef werd alom geprezen en gelauwerd, o.m. met de Louis d'Or (1998) en met de Taalunie Toneelschrijfprijs (2002). In 2010 kreeg hij de Cultuurprijs voor Toneelliteratuur voor 'Zoals de dingen gaan', een monoloog van Peter waarbij Bo Spaenc de muziekscore maakte en live meespeelde. Een volgende muziektheatrale samenwerking mondde uit in STANLEY van DE KOLONIE MT en werd nog intensiever in de voorstelling RUDY! die staande ovaties oogstte.

Peter De Graef is de komende jaren artist in residence bij DE KOLONIE MT. Hij schrijft en speelt mee in TWEE ZIELEN en BREEK HET MAAR AF, is auteur van REGINA en coacht de makers van DELIRIUM.

Pat Van Hemelrijck

manipulator, vormgever

Leverde spetterend werk voor de KOLONIEproducties BEGIN, SCATTIWHATTI en MIRANDA. Stond samen met Josse De Pauw en Dirk Pauwels aan de wieg van het theatercollectief Radeis en maakt ondertussen al meer dan 30 jaar theater met voorwerpen, decors en mechaniekjes. Drijvende kracht achter het artiestencollectief ‘Alibi’ en binnenkort achter de nieuwe DE KOLONIE MT producties BIZAR en MUZIKMEKANIK.

Peter Crosbie

muzikant

Werkt al jaren samen met Bo Spaenc als muzikant en geluidsmixer voor diverse opnames van tv- en filmmuziek. Hij creëerde soundscapes voor Bo’s stemmenproject Mô-Pah. Werkte o.a. met artiesten als Daan en Axelle Red, voor TV (Iedereen beroemd) en speelde live met grote bands op Wembley.

Quintus Visser

lichtontwerp, vormgever

Lichtontwerp en scènebeeld bij STANLEY en RUDY. Vaste scenograaf en lichtontwerper bij de producties van Peter De Graef, ook voor TWEE ZIELEN.

Roel Van Camp

muzikant

Klassiek geschoold accordeonist, zoekt graag de grenzen op van zijn instrument. Mede-oprichter van DAAU, muzikant bij o.a. Dez Mona en Braakland/ZheBilding. Bij DE KOLONIE MTspeelt hij live muziek in de productie HERTEHART.

Sam Bogaerts

acteur, regisseur, auteur

Freelance-acteur, regisseur, auteur en ontwerper van webpagina’s. Was artistiek leider van o.a. het Zuidelijk toneel Globe, Theater Malpertuis Tielt en collectief de Bloedgroep. Dramadocent en artistiek-pedagogisch leider van de opleiding Drama aan het Conservatorium Hogeschool Gent. De opleiding werd onder zijn impulsen als voorzitter van de vakgroep Drama ondergebracht bij Hogeschool Gent KASK. Voor DE KOLONIE MT coacht hij Tanja Van Der Sanden in REGINA.

Serge Leurs

video

Filmregisseur van documentaires, fictie, reclame en muziekvideo’s. Filmde voor televisie o.a. Bumba, De grote boze wolf show en de serie Ons Geluk. Serge maakt voor DE KOLONIE MT  promotieclips en videocaptaties

Stijn Saveniers

muzikant, dirigent

Veelzijdigheid, heldere techniek , breed muzikaal spectrum van barok tot hedendaagse muziek typeren deze vaste cellist van het HERMESensemble, waarmee hij live speelt in DE KOLONIE MT- productie REGINA. Actief in verschillende kamermuziekformaties en dirigent van o.a. opera, operette en symfonische muziek. Hij richtte in 2014 een eigen productiehuis op voor komisch muziektheater, Volksopera. 

Tania Van der Sanden

actrice

Afgestudeerd in ‘84 in Antwerpen en sindsdien alomtegenwoordig in het cultuurlandschap. Tot halverwege de jaren negentig speelde ze vooral theater, onder meer bij Toneelgroep Amsterdam, NTGent, De Tijd en Theater Malpertuis. De rubriek Vaneigens in ‘Man Bijt Hond', die van 1997 tot 2000 liep op Eén, betekende haar tv-doorbraak. Daarna speelde ze ook mee in cultreeksen van Woestijnvis als In de gloria en Het eiland en films zoals ‘Ben X' en ‘Dagen zonder lief'. Balancerend tussen komedie en tragedie is zij de geknipte actrice voor de rol van Mevrouw Bob in de gelijknamige KOLONIE MT-voorstelling

Thais Scholiers

zangeres, actrice

Zangeres/actrice bij de producties GEEN SPIJT, UMM en de herneming van HERTEHART. Ze zong en speelde zowel voor kinderen als volwassenen bij o.m. muziektheater Transparant, Walpurgis, De Roovers, theater FroeFroe en Het Paleis. In de toekomst acteert en speelt ze mee in MANNEKE TAP van DE KOLONIE MT.

Thomas van Caeneghem

acteur

Jonge acteur die met bijzonder veel enthousiasme het podium van de toekomst bestormt en in ONZEN HELD zal samenspelen met Jo Jochems. Recent acteerwerk voor onder andere Barre Weldaad, De Queeste en De Maan (Uilskuiken & Takkeling). Maakt ook eigen muziektheaterproducties (Lieden op Zee/ Uitvaart voorbij), o.a. op Theater aan Zee.

Vic De Wachter

acteur

Studeerde chemie en later toneel bij Dora van der Groen. Speelde bij KVS en bij Blauwe Maandag Compagnie o.l.v. Luc Perceval in memorabele voorstellingen als Strange Interlude, Wilde Lea en Mama Medea. Laatste jaren actief als freelance acteur, vooral bij Toneelhuis o.a. met De trilogie van de macht in een regie van Guy Cassiers. Bij DE KOLONIE MT speelt hij DE WATTMAN.

Viola Vandomme

costumière, vormgeving

Creatieve duizendpoot. Ze is meester in de beeldende kunsten en ontwerpt kostuums en decors. Werkt als freelancer voor verschillende kleine theatergezelschappen (Toneelgroep Nunc, Larf,...). Voor DE KOLONIE MT werkt ze mee aan de vormgeving en kostuums in UMM en HERTEHART.

Wim Henderickx

componist

Studeerde compositie en percussie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Zijn composities hebben vaak andere culturen als inspiratiebron zoals bijv. in 3 Ragas en Tantric Cyrcle. Doorwinterd componist voor (muziek)theater. Sinds ’96 is hij huiscomponist bij Muziektheater Transparant en hij werkte meermaals samen met het HERMESensemble (o.m. muziektheater Medea en full CD Triptych), zoals hij dat ook zal doen voor DEWOORDENAAR van DE KOLONIE MT .

Aldo Granato

Muzikant

Aldo Granato is autodiact accordeonist en all-round freelancer. Bespeelt alle genres op een super muzikale manier. Bij DE KOLONIEMT speelde Aldo accordeon en bandoneon bij Cinema Retro.

Bart Van Wannezele

Videocaptatie

Getalenteerd documentairemaker. Werkte voor ‘STANLEY’ en rAAm bij DE KOLONIEMT.

Bert Bernaerts

Muzikant

Bij DE KOLONIEMT speelt Berttrompet-tuba en double bass voor PIA MADRE.
Speelt mee in bands als Olla Vogala, Cro Magnon, Balaxy Orchestra, Belgian Afrobeat AssociationAywa. Muziektheatervoorstellingen van o.m. Theater Froe Froe (Tchiek, Rom, ZMRMN,...), Muziektheater Transparant (Ik vlieg, Radio Ping Pong, Dido, Feedback), Alibi Collectief (Ding, Pedalurgie) Braakland/Zhebilding (Zoon)...

Cesar Janssens

Muzikant

Muzikant en co-compositie bij BEGIN. Muzikale top in België. Als drummer speelde en speelt hij bij o.m. The Kids, Blue Blot en Raymond Van het Groenewoud. Deze merkwaardig veelzijdige muzikant maakte samen met Bo Spaenc de fel opgemerkte live-muziek voor het muziektheaterstuk Aliceke van Theater FroeFroe in Het Paleis. 

Danny Willems

Fotograaf

Geweldige fotograaf op artistiek en commercieel vlak. foto's bij Lap. van DE KOLONIEMT.

 

Dieter De Mits

muzikant

studeerde gitaar en elektrische bas en is een veelgevraagd freelancer, speelt zeer uiteenlopende genres, van jazz, rock, pop, funk tot flamenco, in diverse bands (o.a. Whatchamacallit (ZappaCovers), The Moonlovers (aka Mombasa House Band), Soniquette (flamenco), Iris Van Straten, Bastardos (Mexicano), Jean Bosco Safari (rock&roll jukebox), The Mixtape Gang en Ellen Shae). Hij speelde bij DE KOLONIE MT al eerder mee in STANLEY en nu ook in de nieuwe productie MIRANDA.

Dominique Van Malder

Acteur

Hij studeerde aan het Brusselse Rits en startte een carrière als theateracteur, verbonden aan de gezelschappen Theater Antigone (o.a. De Kafka's, De Pijnders, Lange dagreis naar de nacht) en Studio Orka (Tenminste houdbaar tot, Zoutloos, Warmoes en Duikvlucht). Daarnaast is hij te zien in tal van Vlaamse films en televisieseries (o.a. The Broken Circle Breakdown, Ben X, Flikken en Zuidflank).

Elvis Peeters

Auteur

De eerste verhalenbundel verscheen in 1992 en de eerste roman Spa in 1998. Hij maakt ook theaterstukken. Hij is eveneens zanger van zijn punkgroep Aroma di Amore en van De Legende, Peeters en Angst en de Bange konijnen. Peeters schreef het voorwoord van de nieuwe vertaling van het Communistisch Manifest. De laatste jaren wordt zijn schrijfwerk alom gerespecteerd bv met Wij, roman, 2009 en vooral Dinsdag (nominatie Librisliteratuurprijs '13, longlist Gouden Boekenuil, shortlist Ako literatuurprijs) . Bij DE KOLONIEMT schrijft hij de brontekst voor PIA MADRE.

Janneke Hertoghs

Vormgeving

Ontwerp en uitvoering decor bij rAAm, Lap. Artistiek duiveltje-doet-al freelance voor o.a. Theater FroeFroe en De Singel. 

Karel Tuytschaever

Acteur, maker

Zijn eerste passie was de dans. Daarna is hij afgestudeerd aan de acteursopleiding van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, onder leiding van Dora Van Der Groen. Beide achtergronden bleken een cruciale rol te spelen voor zijn ontwikkeling als speler en maker.
Op toneel was hij te zien bij o.a. De Tijd, Toneelhuis & Schauspielhaus Wien, HetPaleis, Detheatermaker @LAB., Troubleyn/Jan Fabre, De parade & Kaaitheater,...
In eigen werk onderzoekt Karel het gebruik van naakt, intimiteit en erotiek in de kunsten. Hij gaf workshops in opdracht van Toneelhuis, HetPaleis, Kunstz en Theaterwerkplaats Nest en geeft sinds 2009 les aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij ook mentor is en assisteerde bij de voorstelling 'Venn' (KCA, DeSingel en Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui).
Bij DE KOLONIE MT voerde hij de spelregie van PIA MADRE, een coproductie met theater STAP.

Karla Verlie

Zang/ piano/ actrice

Karla is zangeres/pianiste en doceert aan het Conservatorium van Antwerpen. Concerteerde in binnen- en buitenland. Zij werkte oa reeds samen met Gwen Cresens, Jean Corti, Koen De Cauter, Roland Van Campenhout, Chris Lomme, Nand Buyl, Kommilfoo en Boudewijn De Groot, muziektheaterproductie Spoon River BZB. Tour met DE KOLONIEMT voor Cinema Retro en 'Thats all Folk' van en met Kadril. Eigen ensembles Tanguedia en Papillon.

Koen Broos

Fotograaf

Maakt vrij werk en fotografeert voor theater- en literatuurhuizen. Huisfotograaf voor Toneelhuis Antwerpen en Meulenhoff | Manteau en De Bezige Bij Antwerpen. Werkte samen met regisseurs zoals Sidi Larbi Cherkaoui, Inne Goris, Benjamin Verdonck e.a. Voor DE KOLONIEMT fotografeerde hij o.m. GEEN SPIJT en STANLEY

Lies Van Assche

Costumière

Lies Van Assche is freelance kostuumontwerper voor verschillende Theater, Film, en Televisieproductiehuizen. Ze ontwierp en/of was assistent kostuum voor o.a. Karakter, Antonia’s Line, Ons Geluk, Parade's end en voor artiesten als o.a.: Jan Fabre, Wim Vandekeybus, Alain Platel, Ivo Van Hove, Alex Van Warmerdam, Olympique Dramatique, Tristero, Piet Arfeuille, Ramsey Nasr, Bronks, Het gevolg, Theater Stap, Dito Dito, KVS, Het toneelhuis, Les Ballets C de la B, Toneelgroep Amsterdam, De munt, Vlaamse Opera, Transparant, De Roovers. 1e regie voor de theatervoorstelling “puur /ik lief” die ze maakte bij Theater Stap. Ze deed de regie en kostuums bij 'Geen Spijt'.

Liesa Van der Aa

Zangeres/ actrice

Zang/actrice voor PIA MADRE. Als actrice verdiende Van der Aa haar sporen vooral in het theatercircuit. Aangesloten bij het Toneelhuis droeg ze bij aan het laatste deel van de Musil-trilogie. Naast actrice is Van der Aa ook actief in de muziekwereld. In het verleden speelde ze viool bij Het Zesde Metaal. In 2012 gaf ze een solo-album uit met de naam Troops. In haar nummers maakt ze, naast haar stem, gebruik van haar viool waarmee ze diverse klanken produceert. Dit met behulp van enkele effectpedalen en een loop station. Nominatie voor de prijs voor beste muzikant bij de MIA's 2012.

Lieven De Maesschalck

Muzikant

Bij DE KOLONIEMT speelde Lieven gitaren & synths voor Cinema Retro en Cinema Volum. Werkt o.a. met Guido Belcanto, Klezmic Noize, en vele andere.

 

 

Marc Bryssinck

Muzikant

Bij DE KOLONIEMT speelt Marc diverse saxen voor PIA MADRE. Hij is rasmuzikant en de artistieke motor achter Theater Stap. Speelde sax in ROM van Stap en Theater Froe Froe. Bij Theater Stap regisseerde hij o.m. Naar Andorra, De opgezette vogel, Woyzeck, Dracula, Bal Masqué en Brilleman... 

Marie-Anne Coppens

Zang/ actrice en workshop

Popmuziekverleden als zangeres nu oa bij Kapitein Winokio. Werkte bij DE KOLONIEMT voor de 3+ productie rAAm.

 

Marij de Brabandere

Kostuums

Drijvende kracht achter Flanders Fashion Institute en directeur van de Maarten Van Severen Foundation. Verzorgt de kostuums voor de nieuwe DE KOLONIE MT productie MIRANDA.

 

Marijke Pinoy

actrice

Speelt Miranda in de nieuwe DE KOLONIE MT productie MIRANDA. Gevierde actrice met een zeer gevarieerd parcours. Ze speelde o.a. mee in producties van Arca, De Korrekelder, De Werf, NTG, Theater Malpertuis, Reizend Volkstheater, Pantarei, TV Ceremonia, Theater Zuidpool,… Pinoy is naast actrice ook theaterregisseur. In 2000 ontving ze de Velinx Publieksprijs voor Bouche B. Ze speelt ook mee in tal van Vlaamse en buitenlandse films en televisieseries. Marijke kroop eerder al eens in de rol van Miranda in de productie Suikerspin bij Laika.

Michael Canto Minjauw

Acteur

Werkte met o.m. met E. de Brauw, S. Bogaerts, M. Hollevoet, A. Platel,... Hij speelde mee in de voorstellingen van Toneelgroep Ceremonia, Nunc i.s.m. fABULEUS en ‘Heldendood voor de beschaving’ van Action Zoo Humain en Lap. van DE KOLONIEMT.

Nele Bauwens

Actrice

Nele is een Vlaamse actrice en zangeres voor theater en tv. Samen met Dahlia Pessemiers stichtte ze in 1999 De Alpenzusjes als afstudeerproject. In 2009 maakte ze samen met Luc De Vos een productie voor hun tienjarig bestaan. Daarnaast zangeres bij El Tattoo del Tigre en Hormonia. Hoofdrol bij Meneer Grijs van DE KOLONIEMT.

Nele Van Den Broeck

Actrice

Zang/actrice/ukelele bij ScattiWhatti. Ervaring bij o.m. Theater Aan Zee, Larf!, Walpurgis, Tristero, Motschnik & Dschungel Wien, NTGent, 2010, Kopergietery, KVS, Kaaitheater, Victoria,... Ook frontvrouw van de band ‘Nele Needs a Holiday’ waarmee ze op Theater Aan Zee 2008 de Jong Muziekprijs kreeg. Ook finalist van Humo's Rock Rally.

Paul Contryn

Poppenspeler

Paul Contryn is vormgever, poppenspeler en scenograaf bij figurentheater de Maan, waar de focus op de figuur en haar beweging ligt. Bijzonder is de manier waarop hij zichzelf telkens opnieuw uitvindt in nieuwe figuren. Fantastische poppen bij "de dienaar van de schoonheid" met Dirk Roofthooft, een internationale voorstelling van Jan Fabre. Voor DE KOLONIEMT maakte Paul o.a. poppen van 'Geen Spijt'.

Paul Verrept

Grafisch ontwerper, auteur en illustrator

Auteur van de tekst voor GEEN SPIJT en van het boekje 'UMM' dat gebruikt werd als vertrekpunt voor de muziektheaterproductie UMM. Als ontwerper werkte hij veel voor kunstencentra en theaters zoals Monty, de Koe, Stichting Lezen, Blauw Vier/Laika,  ..... Schrijfwerk van Verrept werd veel vertaald, o.m. in het Frans, Deens, Duits, Spaans, Catalaans, Koreaans, Japans, Chinees en Grieks.

Pieter Thys

Muzikant

Bij DE KOLONIEMT speelt Pieter diverse gitaren/piano en orgel voor PIA MADRE.
Muzikale projecten en groepen: gitarist en componist bij Troissoeur, Chris Joris new Experience, de Millenniems en Balaxy Orchestra, Tribe, Assunta & the Lightorchestra. Werkte en speelde samen met oa. Met Sandy Dillon, Ray majors, Satoshi takeishi, Jean Marie Aerts, Chris Joris, Daniel B (Front 242). Voor muziektheater: “OERD” in het Paleis, “ROM” theater FroeFroe, 'Het Meisje de Jongen en de Rivier' van theater Transparant, 'de Kleine Zeemeermin' theater FroeFroe en 'radio PingPong' van theater Transparant.            

Robert Sian

Regisseur

Coaching bij Meneer Grijs, Lap. en rAAm. Hij was Young Director of the Year (UK) en is nu een veel gevraagd freelance coach en regisseur.

 

Simon D'Huyvetter

Acteur

Zang/acteur/sax bij ScattiWhatti. Hij speelt vaker in jeugdvoorstellingen (o.m. 4 hoog, Kopergieterij....) en werkt met regisseurs als M. Hollevoet, D.Tanghe, S. Bogaerts en J. Steen.... Zijn eerste regie, 'Hamlet', Toneelkring Sint-Rembert (2011) was Laureaat van het Landjuweel 2011.

Warre Borgmans

Acteur

Topacteur in zowat alle grote gezelschappen. Voor DE KOLONIEMT sprak Warre de archaïsche presentatietekst in die de tekstuele leidraad vormde voor Cinema VOLUM.

web site by moose web design