BO SPAENC


Bo Spaenc is nog klein als de Beatles en de Stones groot worden. De oren gespitst, groeit hij op met Lou Reed, David Bowie en Roxy Music: de gedroomde voedingsbodem voor zijn aangeboren muzikaliteit. “Al van heel jongs af kon ik het niet laten om muziek te maken. Vorken en messen, salontafels en glazen flessen,... als het geluid maakte, kreeg ik er muziek uit.” 

Hij wordt professioneel drummer-percussionist en verdient zijn centen en sporen in jazzclubs en concertzalen, bij balorkesten en punkgroepen. En passant ruilt hij de pauken en de drums voor de pitteleer en gaat dirigeren. Maar niet lang daarna slaat hij zelf aan het componeren. 


Zijn instrumentarium breidt zich uit: naast de gekste rammel- en tokkelinstrumenten, wordt hij virtuoos op alle mogelijke orgeltjes, blaas- en trekmuzieken. Als muzikant-componist rolt hij binnen in de theaterwereld. Van daaruit komt hij terecht bij televisie en radio, om tenslotte muziek te schrijven voor films. 

“Doordat ik zoveel verschillende muzikale waters heb bevaren, is mijn inspiratiebron heel breed. Ik zal instinctief altijd op zoek gaan naar ongehoorde horizonten in de muziek.” 

Tussen 1990 en 2010 schrijft en produceert Bo Spaenc muziek voor theater, dansproducties, televisie en film. Zo werkte hij samen met o.a. de volgende makers: Frank Van Passel, Raoul Servais, Luc Perceval, Niek Kortekaas, Stijn Coninx, Stany Crets, Dirk Tanghe, Robert Sian, de broers Maillard, Jan Hintjens, Jo Roets, Serge Leurs, Stef Lernous, Renaat Coppens, Dominique Deruddere, Peter Simons, Abdelaziz Sarrokh, Albert Lubbers, Herwig Deweerdt, Jan Verheyen,... (zie ook downloadbare CV)

Naast het componeren maakte hij de laatste jaren muziektheaterproducties voor kinderen. Met voorstellingen als ‘Duikbadvisballerinaprinses’, ‘Dikke Taarten’, ‘Geen Spijt’ en ‘Cinema Volum’ veroverde hij een eigen plek binnen het jeugdtheaterlandschap. 

Begin 2009 richtte hij een nieuw muziektheatergezelschap op: MUZIEKTHEATER DE KOLONIE. Hiermee maakt hij origineel, integer muziektheater voor zowel kinderen als volwassenen.

 Downloads:
cv_bo_spaenc_2013.pdf
interview_bo.pdf
web site by moose web design