Cinema Volum/Cinema Retro


Cinema VOLUM (4+)

Een avondje uit naar de cinema was een kleine eeuw geleden helemaal anders dan nu: de avond kon zo beginnen met een tapdanser, vervolgens werd de radio even aangezet voor een nieuwsbericht, gevolgd door een film, waarna een koppel acrobaten de boel op stelten kwamen zetten. Tijdens de film werd vaak gezongen of werden de stemmen door een acteur live ingesproken.
 
‘Cinema VOLUM smaakt een beetje naar die sferen: een bijzonder theaterconcert, gekruid met stokoud, muisstil maar intrigerend en vaak hilarisch beeldmateriaal.
 
‘Cinema VOLUM’ is een mix van stomme filmpjes, breakdance en een kleurrijke muzikale waaier van folk, tango, pop, hoempapa,… Ondertussen probeert de mysterieuze, maar immer enthousiaste commentaarstem van Edouard toch nog de touwtjes in handen te houden. Komt dat zien, komt dat horen!
 

 

Credits


Bo Spaenc: diverse percussie en gekke orgeltjes
Gwen Cresens: accordeon
Geert Waegeman: organische geluidstovenaar
Sam de Waele: dans

 

 

 

 


  
Cinema RETRO (65+)
 
Cinema RETRO is een remake voor senioren van de voorstelling ‘Cinema VOLUM’
 
Cinema RETRO is een bijzonder theaterconcert in de typische stijl van de revues van weleer. De voorstelling bestaat uit twee delen: eerst kan u rustig genieten van een klein uur stokoude filmbeelden met spetterende livemuziek.
 
Daarna gooien we de benen los met een echte T-dansant uit de oude doos. Het combo speelt ten dans: swing, tango, wals, quickstep…
 
Deze uitzonderlijke gebeurtenis wordt begeleid door de Mysterieuze Magische Zingende Zara. Zij zal u langs de oude filmpjes loodsen, een grapje te berde brengen, en een dansje placeren.

 

 

 

Credits

 
Bo Spaenc: percussie en toetsen
Aldo Grannato: accordeon
Lieven De Maesschalk: snaren
Magisch Zingende Zara: zang en presentatie
Warre Borgmans: stem uit de oude hoorn

met de steun van De Roma, CC Berchem en Jeugd en Muziek Vlaanderen

 

 

web site by moose web design