RUDY


Het punt is dat we allemaal gevangen zitten; en we weten dat niet. We gedragen er ons wel naar: krijgen depressies, plegen zelfmoord... Maar we willen niet weten hoe dat komt. We willen niet in 't eigen binnenste kijken. "Ik ben niet zot", zeggen we dan. We willen gewoon rijk worden en het goed hebben. En we denken dat te bereiken door al wat niet goed is weg te drukken... Alleen..., ge krijgt dat niet weg 'alles wat niet goed is'.
Dat is gelijk een strandbal die ge onder water probeert te verstoppen: hoe dieper ge die weg steekt, hoe groter de kracht waarmee dat g' hem terug in uw gezicht krijgt. Kijk maar naar de kerk, daar hebben ze met seks geprobeerd.

Opnieuw creëert Peter De Graef een 'figuur', aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend, een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy. RUDY is een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele. 

Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In RUDY vervolgt hij met Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met Zoals de dingen gaan en Stanley, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen. 

(u hoort Everywhere On Earth, een song uit de voorstelling)

“En zo is Rudy alweer een piekfijn gestructureerde, typische 'De Graef-vertelling' die fluks balanceert tussen filosofie, maatschappijkritiek en onbezoedelde romantiek. (…) Slechts al zingend, perfect begeleid door het in wolkenkostuums gehulde tweekoppige bandje op de scène dat de hele monoloog van een sfeervolle soundscape voorziet, kan hij zijn echte verhaal starten.” - Els Van Steenberghe, Knack

"(...) Wat een rijke voorstelling met zoveel inhoud in laagjes, met zoveel emoties en doordenkers. De reclameborden van H&M, de gratis eenheden, de bankjes in het park, de achillespezen, de ring rond Herentals en de slaapzakken. Ze hebben vanaf nu extra betekenis gekregen en zullen nooit meer dezelfde zijn! Dank ook aan de muzikanten voor hun essentiële bijdrage! En hun schoenen zijn om te stelen." - Miek De Kepper

Credits

Tekst, spel & regie: Peter De Graef 
Compositie, muzikale leiding & live muziek: Bo Spaenc
Live muziek: Geert Waegeman

Lichtontwerp en vormgeving: Quintus Visser
Kostuums: Huguette D'

web site by moose web design