rAAm


Raam dient om te kijken
naar binnen én naar buiten
Raam heeft kozijnen gordijnen met zwijnen en…
Raam staat open voor elk plan
 
En aan dat andere raam zit de buurman…
 
DE KOLONIEMT zet ook in het seizoen 2010-2011 weer vensters en deuren open voor de allerkleinsten met een nieuwe muzikale en minimultimediale voorstelling. ‘rAAm’ gaat over kijken en luisteren, over binnen en buiten, over mussen, cactussen en andere kussen. Een sterk staaltje vensterbankpoëzie die de fantasie van de kleinste kleuters prikkelt.
 
Marie-Anne ontdekt de wijde wereld vanop, vanonder en vanachter het raam. Zij kijkt, poetst, zingt, opent en sluit, klimt en danst in deze voorstelling als nooit tevoren. Lucaz is muzicus buurmannicus, technicus én botanicus. Hij bedient zowel de knopjes van zijn instrumentarium als van zijn wonderlijke licht- & klankinstallatium.
 
Na 30 minuten voorstelling gaan de kleuters zelf aan de slag in een interactieve workshop (30 minuten) die voortbrouwt op de verhaalelementen uit de voorstelling: tanden poetsen, boterhammen smeren, dansen en zingen en gluren naar de buren…
 
Enkele quotes uit de pers:
 
“een fijn staaltje muzikale en prikkelende raamkozijnpoëzie voor jonge kleuters”

Raam is een mooi gedoseerde en bijzonder goed getimede productie voor de kleintjes. Niet te lang, niet te kort, ritmisch golvend tussen 'spanning' en 'rust'. Teder en speels. Daarna gaan de kleuters nog even zelf aan de slag. Grappig.

 

Tuur Devens
 

 

 

web site by moose web design